Pakcik Sanggup Solat Tepi Tangga Demi Teman Isteri SAKlT Di Wad

Mempunyai pasangan yang sanggup bersusah-payah sehingga ke hari tua semenangnya satu nikmat yang tidak berbelah bahagi yang dikurniakan oleh Maha Pencipta.

Apabila sudah hidup bersama bertahun-tahun, pastinya perasaan kasih sayang sudah cukup ampuh dan mahu sentiasa bersama walau dalam apa keadaan sekalipun.

Cinta sejati tu wujud.

HaI ini samalah seperti perkongsian seorang petugas kesihatan di Indonesia apabila memuat naik gambar seorang warga emas lelaki yang sanggup solat di sudut tangga wad hspital hanya kerana enggan berjauhan dengan isteri.

Enggan jauh kerana bmbang isteri perlukan bantuan.

Menurut pengguna akaun Twitter bernama asaibrahim, pakcik tersebut menjaga isterinya sendirian di wadterbabit disebabkan kecedraan tuIang tanpa ditemani anak-anak.

Apabila ditanya mengapa enggan solat di surau yang disediakan, dia hanya menjawab tidak mahu berjauhan dari wad kerana blmbang tiada disamping isterinya jika wanita itu memerlukan sebarang bantuan.

Dalam pada itu, dktor tersebut turut menjelaskan mengenai peny@kit tuIang rapuh yang sering dihidapi oleh golongan wanita diusia senja sama seperti yang dialami oleh isteri warga emas tersebut.

Cinta sejati yang dipamerkan oleh warga emas itu sememangnya mengharukan dan mendapat pelbagai respon daripada warganet.

Rata-rata mengakui sebak melihat kesetiaan yang dilakukan oleh pakcik tersebut sehingga sanggup solat ditepi tangga hanya kerana enggan berjauhan dengan isteri tersayang.

Sumber: assaibrahim

Facebook Comments

Be the first to comment on "Pakcik Sanggup Solat Tepi Tangga Demi Teman Isteri SAKlT Di Wad"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*